Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Τεχνάσματα ΠΑΣΟΚ βλέπει η Δράση

Φωτό από εδώ
Επικοινωνιακά τερτίπια κυβέρνησης και συνδικάτων «βλέπει» η Δράση πίσω από την πολύμηνη κατ’ επίφαση διεργασία, που ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των διατάξεων του σχεδίου νόμου για τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τη σχέση τους με τις κλαδικές. 

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, θα ήταν πολύ πιο απλό η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη διάταξη του νόμου 3845/2010, που ψήφισε το καλοκαίρι, με την οποία «λιτά και χωρίς ασάφειες, δινόταν η ευχέρεια στους κοινωνικούς συνομιλητές να συνομολογούν ελεύθερα, σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα και τις εργασιακές συνθήκες του κάθε κλάδου, επαγγέλματος ή επιχείρησης, τη συλλογική σύμβαση που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και των δύο μερών».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση «ξέχασε» να τηρήσει τη δέσμευση που περιλαμβάνεται και στο αναθεωρημένο Μνημόνιο, ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να καταργηθεί η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων σε όσους δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

«Ευχάριστη έκπληξη» στο νομοσχέδιο χαρακτηρίζονται, στην ανακοίνωση, οι διατάξεις που αμβλύνουν ακαμψίες στις εργασιακές σχέσεις και η εισαγωγή της ρύθμισης για «δοκιμαστική περίοδο» των νεοπροσληφθέντων.

14.12.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis